Nieuwe blokken voor de toren

Nieuwe blokken

De bouw van De Glazen Toren is gestart. De nieuwe blokken die samen met de oude de toren gaan vormen zijn binnen. Het stapelen kan nu beginnen! De locatie van de toren en de hoogte door de sokkel stellen bijzondere technische eisen aan de toren en de stalen frames die de deze bij elkaar houden. Een uitdaging waar de bouwers graag de schouders onder zetten om te komen tot een prachtig eindresultaat op vrijdag 13 november a.s.

Check uw naam! Oproep voor donateurs van de Glazen Toren

Bent u donateur van de Glazen Toren? Dan willen wij u dringend vragen om uw naam te checken op www.leerdam.nl. We gaan namelijk binnenkort de namen van alle donateurs in steen laten vereeuwigen en het zou zonde zijn als uw naam verkeerd gespeld op de sokkel van de Glazen Toren komt te staan. U vindt de namenlijst door op ‘lees meer’ te klikken in het nieuwsbericht op de site van de gemeente.

De 400ste donateur is geboren!

Foto stijnMet trots kunnen wij melden dat de 400ste donateur van De Glazen Toren is geboren: Stijn van Gent!

De bouw van de Glazen Toren is gestart, het bedrag om de toren in Leerdam terug te plaatsen is binnen. Toch blijven bijdragen voor de toren en het dijkpark van harte welkom. Wij zijn daarom ook erg blij met de 400ste donateur.

Bouw Glazen Toren gestart

foto bouwMet dank aan u, donateurs van de Glazen Toren, kunnen wij met trots melden dat begonnen is met de bouw van dit voor Leerdam zo bijzondere kunstwerk. Vier Leerdamse bedrijven zullen de bouw van de toren op zich nemen. Het fundament is vorige week gemaakt door Kwadraat Bouw uit Leerdam. Kortom: We zijn gestart. Op naar de onthulling medio november!

Crowdfunding is een succes! Het benodigde bedrag is gerealiseerd!

Deze week zijn er opnieuw vele donaties binnengekomen voor de crowdfunding van De Glazen Toren van Willem Heesen. Wij danken de Vereniging van Vrienden van Modern Glas voor hun grote bijdrage. De laatste € 3.000 is geschonken door de twee Glasfabrieken in Leerdam, O-I Manufacturing Netherlands B.V. en Libbey.

Wij danken alle donateurs voor hun bijdrage aan dit voor Leerdam unieke project. De voorbereidingen voor de bouw van De Glazen Toren zijn begonnen!